Matkailu

Matkailu

Matkailu, toiminta ja prosessi viettää aikaa poissa kotoa virkistäytymiseen, rentoutumiseen ja nautintoon samalla kun hyödynnetään kaupallista palvelujen tarjontaa. Matkailu on sellaisenaan nykyaikaisten sosiaalisten järjestelyjen tuote, joka alkoi Länsi -Euroopasta 1600 -luvulla, vaikka sillä on edeltäjiä klassisessa muinaisuudessa.

Matkailu eroaa tutkimusmatkailusta siinä, että turistit kulkevat ”pahoinpidettyä polkua”, hyötyvät vakiintuneista tarjontajärjestelmistä ja ovat nautinnonhakijoiden tapaan yleensä eristetty vaikeuksista, vaaroista ja kiusaamisesta. Matkailu on kuitenkin päällekkäistä muiden toimintojen, etujen ja prosessien kanssa, mukaan lukien esimerkiksi pyhiinvaellus. Tästä syntyy jaettuja luokkia, kuten “liikematkailu”, “urheilumatkailu” ja “lääketieteellinen matkailu” (kansainvälinen matka, joka tehdään sairaanhoidon saamiseksi).

Matkailun alkuperä

vuosisadan alkuun mennessä kansainvälisestä matkailusta oli tullut yksi maailman tärkeimmistä taloudellisista toiminnoista, ja sen vaikutus tuli yhä selvemmäksi arktisesta alueesta Etelämantereelle. Matkailun historia on siksi erittäin kiinnostava ja tärkeä. Tämä historia alkaa kauan ennen kuin turisti -sana syntyi 1700 -luvun lopussa. Länsimaisessa perinteessä muinaisessa Kreikassa ja Roomassa on järjestettyjä matkoja, joilla on tukeva infrastruktuuri, nähtävyydet ja tärkeiden kohteiden ja kokemusten korostaminen, jotka voivat väittää sekä “perintöturismin” alkuperää (pyritään juhlimaan ja arvostamaan) historiallisista kohteista, joilla on kulttuurinen merkitys) ja rantalomakohteista. Maailman seitsemästä ihmeestä tuli kreikkalaisten ja roomalaisten matkailukohteita.

Pyhiinvaellus tarjoaa samanlaisia ​​edeltäjiä, jotka tuovat itäisiä sivilisaatioita peliin. Sen uskonnolliset tavoitteet esiintyvät rinnakkain määriteltyjen reittien, kaupallisen vieraanvaraisuuden ja uteliaisuuden, seikkailun ja nautinnon sekoituksen kanssa osallistujien motiivien joukossa. Pyhiinvaellus varhaisimpiin buddhalaisiin kohteisiin alkoi yli 2000 vuotta sitten, vaikka on vaikea määritellä siirtymistä pienten munkkiryhmien väliaikaisista puutteista tunnistettaviin matkailukäytäntöihin. Pyhiinvaellus Mekkaan on samanlaista antiikkia. Hajjin turistiasema on ongelmallinen, kun otetaan huomioon uhrien määrä, jotka kärsivät – jopa 21. vuosisadalla – edelleen autiomaa -matkalla. Lämpökylpylä matkailukohteena-riippumatta pyhiinvaellusyhdistyksistä, joissa sivusto on pyhä kaivo tai pyhä lähde-ei välttämättä ole eurooppalainen keksintö, vaikka sen englanninkielinen merkintä on peräisin Spa: sta, joka on varhainen lomakeskus nykyisessä Belgiassa. Vanhimmat japanilaiset onsenit (kuumia lähteitä) tarjoilivat kylpijöitä ainakin 6. vuosisadalta. Matkailu on ollut maailmanlaajuinen ilmiö alusta alkaen.

Nykyaikainen matkailu on yhä voimakkaampaa, kaupallisesti järjestettyä, yrityskeskeistä toimintaa, jonka juuret löytyvät teollisesta ja teollisesta länsimaasta. Aristokraattinen suuri kiertue Ranskan, Saksan ja erityisesti Italian kulttuurikohteissa – mukaan lukien klassiseen roomalaiseen matkailuun liittyvät juuret – juurtui 1500 -luvulle. Se kasvoi kuitenkin nopeasti ja laajensi maantieteellistä alueitaan kattamaan Alppien maisemat 1700 -luvun jälkipuoliskolla Euroopan sotien välissä. (Jos totuus on historiallisesti ensimmäinen sodan uhri, matkailu on toinen, vaikka se voi myöhemmin sisällyttää pyhiinvaelluksia haudoille ja taistelukentille ja jopa 1900 -luvun loppuun mennessä keskitysleireille.) Osana suuren kiertueen laajentumista yksinoikeutta heikennettiin, kun kasvavat kaupalliset, ammatilliset ja teolliset keskitasot liittyivät maanomistajiin ja poliittisiin luokkiin pyrkiessään pääsemään tähän poikiensa rituaaliin. 1800 -luvun alkuun mennessä eurooppalaisista terveys-, vapaa -ajan- ja kulttuurimatkoista tuli yleinen käytäntö keskiluokkien keskuudessa ja polkuja kulttuuripääoman hankkimiseen (se osaaminen, kokemus ja kiillotus, joka oli välttämätöntä sekoittaa kohtelias yhteiskunta) tasoitettiin oppailla, alukkeilla, taide- ja matkamuistomarkkinoiden kehityksellä sekä huolellisesti kalibroiduilla kuljetus- ja majoitusjärjestelmillä.

Category:
Muoti